2004-11-25

voorbeeld van het gebruik van zelfbedachte parameters in cgiparm file

Hopelijk ter verduidelijking van een van de minder bekende mogelijkheden van WebQuery het volgende naar aanleiding van een vraag die ik vanmiddag kreeg.

Soms is het handig om een zelfbedachte parameter te introduceren in de cgiparm file. Een voorbeeld daarvan is de situatie waarin je een aantal parameters meegeeft aan een xslt. In dat geval moet je er rekening mee houden dat alle xslt-parameters met de zelfde suffix (of zonder) samen één parameter zijn voor WebQuery. Als je een aantal xslt-parameters hebt die altijd de zelfde waarde hebben, en één die bij een aantal suffixen andere waarden heeft, moet je dus alle

xslt-parameters voor elke suffix opnemen, dus als de basisset xslt-parameters er uit ziet als:

xslt-parameter aap='aap'
xslt-parameter xslt='&&xslt;'
xslt-parameter service='&&SERVICE;'
xslt-parameter andere-service='&&SCRIPT_NAME;/andereservice'

en er in de praktijk tien verschillende mogelijkheden zijn voor de waarde van andere-service, moet je in totaal 40 xslt-parameter regels opnemen, vier voor elke mogelijke waarde van andere-service.

Niet dus... er is een andere mogelijkheid, die er maar 14 nodig heeft. Daarvoor wijzig je de laatste regel in

xslt-parameter andere-service='&&SCRIPT_NAME;/&&andereservice;'

waarmee je aangeeft dat je niet de tekst "andereservice" maar de inhoud van de cgiparm parameter "andereservice" wilt gebruiken. Vervolgens definieer je die voor elke suffix, dus bijvoorbeeld

andereservice standaard-andereservice
andereservice_een alternatieve-andereservice
andereservice_twee nog-een-andere
andereservice_drie &&SERVICE;
hetkannnogcomplexer derde-waarde

etc. Als wq_sfx=een wordt meegegeven, krijgt xs xslt-parameter "andere-service" dus de waarde 'alternatieve-andereservice' (inclusief de enkele quotes).

Zoals je ziet, kan je ook de waarde van de meeste andere cgiparm parameters, zoals de naam van de gebruikte xslt ook meegeven als xslt-parameter.

Age Jan

No comments: